Een groot voordeel van een Chromebook, is dat je gegevens automatisch worden opgeslagen in de cloud. Dit houdt in dat als je een nieuwe Chromebook openklapt, en inlogt met dezelfde gegevens, al je instellingen en bladwijzers automatisch zichtbaar worden. In de meeste gevallen gebeurt dit allemaal volledig automatisch.

Wat als mijn bladwijzers niet automatisch synchroniseren?
Mocht je na inloggen in je Google-account niet de bladwijzers zien die je had verwacht, controleer dan het volgende:
– Controleer of je op je andere apparaat of Chromebook bent ingelogd met hetzelfde account
– Controleer in je instellingen of synchronisatie aanstaat (zie stappen hieronder)

In de meeste gevallen vind je met bovenstaande checks al de oorzaak voor het probleem. Mocht het hierna nog niet werken, kijk dan op onze Vraag & Antwoord pagina.

Hoe controleer ik wat er gesychroniseerd wordt?
Om te controleren wat er precies gesynchroniseerd wordt, klik op de puntjes rechtsboven in de Google Chrome browser en kies voor instellingen of ga naar de algemene instellingen van de Chromebook (rondje linksonderin > Instellingen)
Vervolgens staat er een kopje ‘Jij en Google’ – mocht je deze niet zien, dan zul je waarschijnlijk de mogelijkheid zien om in te loggen. Klik vervolgens op ‘Synchronisatie en Google-services’ en dan ‘Beheren wat je synchroniseert’

In dat scherm kun je precies aangeven wat je wel en wat je niet wilt synchroniseren met de cloud.

Hoe kan ik mijn bladwijzers inzien op mijn telefoon of ander apparaat?
Als je met dezelfde gegevens inlogt in Google Chrome als op je Chromebook, dan zal de synchronisatie met de instellingen die je hierboven hebt gekozen plaatsvinden.

Je kunt Google Chrome gebruiken op Windows, MacOS, iOS en Android. De download hiervan is gratis, en als je veel werkt met een Chromebook of andere Google-producten, zul je snel gewend raken aan de interface en de mogelijkheden. Groot gemak van de synchronisatie, is dat naast je bladwijzers/favorieten, ook je wachtwoorden beveiligd worden opgeslagen. Hierdoor kun je gerust inloggen op je favoriete websites zonder alle wachtwoorden te hoeven onthouden. Google Chrome heeft daarnaast ook de mogelijkheid om veilige wachtwoorden aan te maken, deze optie zul je waarschijnlijk herkennen van Android.

Hoe kan ik de synchronisatie stopzetten?
Om de synchronisatie volledig uit te zetten, volg de stappen onder ‘Hoe controleer ik wat er gesynchroniseerd wordt’, daar kun je aangeven welke functionaliteit je gesynchroniseert wilt hebben en welke je uit wilt zetten. Er is ook de mogelijkheid om niet te synchroniseren, op een later moment kun je dit uiteraard naar wens aanpassen.