Als je het online kunt doen, dan kan het nagenoeg zeker met een Chromebook. Hieronder enkele voorbeelden en links die je kunt gebruiken.

Documenten bewerken, presentaties en spreadsheets maken werkt het beste in Google Docs. Deze gratis service van Google geeft je de mogelijkheid om documenten online te bewerken en te delen. De kans is groot dat je hier via een werkgever of school al mee hebt gewerkt. Naast Google Docs is er ook een online versie van Office, deze is minder uitgebreid dan de Windows of Mac versies, maar is goed te gebruiken voor de meeste doeleinden. Via de Play Store is het ook mogelijk om de Android versies van Office 365 te downloaden. Groot voordeel van werken met deze cloudversies van beide applicaties, is dat je snel en makkelijk verder kunt werken op je telefoon, tablet of ander apparaat. Voor meer uitleg over hoe dit precies werkt, kun je op deze pagina kijken, daar bespreken we de meest belangrijke stappen voor het maken en bewerken van tekst op een Chromebookl

Content streamen is mogelijk via zowel de websites van de meeste streamingservices als de Android Apps die te downloaden zijn via de meegeleverde Play Store. Voorbeelden van bekende aanbieders zijn YouTube, Twitch, Prime Video, Videoland, NPO Start en Disney+. Al deze services hebben vaak ook een online mogelijkheid, waardoor je alleen maar naar de website hoeft te gaan en niets hoeft te installeren. Hoe je gebruikmaakt van deze services is afhankelijk van je eigen voorkeur.

Foto’s bewerken kan via Adobe Lightroom, een versimpelde versie van het bekende Photoshop. Hiermee kun je je foto’s in een online omgeving naar wens aanpassen. Waar Photoshop voornamelijk gericht is op professionals, is deze versie van Adobe Lightroom speciaal voor beginners ontworpen. Er kunnen kosten verbonden zijn aan het gebruik hiervan als onderdeel van de Adobe Creative Cloud. Google’s eigen, gratis, Google Photos heeft ook de mogelijkheid om simpele fotobewerkingen uit te voeren. Bijkomend voordeel is dat je op Google Photos ook je eigen foto’s kunt synchroniseren en uploaden. Hiermee kun je alle herinneringen en foto’s inzien op al je apparaten, zonder zorgen te hebben over back-ups of constant heen en weer mailen van afbeeldingen. Voor een service die tussen bovenstaande valt in de zin van complexiteit, is Pixlr een goede optie. Hiermee kun je gratis foto’s bewerken en filters toepassen. Pixlr heeft ook de mogelijkheid om van templates gebruik te maken, waardoor je bijvoorbeeld gemakkelijk kaarten, menu’s of posters kunt ontwerpen.

Voor een uitgebreider overzicht van productiviteitsapps voor Chromebook, klik hier