Ondanks dat de kern van het gebruik van Chromebooks voornamelijk is gericht op webactiviteiten en er buiten de mogelijkheid tot het gebruik van Android Apps geen (zware) applicaties gedraaid kunnen worden, zijn er toch veel verschillende mogelijkheden binnen het ecosysteem van de Chromebooks.

Welke Chromebook bij jouw situatie past, is afhankelijk van waar je deze voor wilt gaan gebruiken en wat je persoonlijke eisen zijn qua snelheid, schemgrootte en batterijduur.

Licht gebruik

Voor licht gebruik raden wij de Lenovo Chromebook S330 aan, met een 14-inch scherm heb je daarbij een draagbaar maar toch goed zichtbaar display en met de lage prijs ben je niet teveel kwijt. De batterij gaat ongeveer 10 uur mee op een volledige lading en met een HDMI-aansluiting kun je ook een extern scherm of TV aansluiten. De processor is voldoende voor de meeste taken die weinig kracht vereisen, zoals tekstverwerking of surfen op het internet.

Middelmatig gebruik

Voor middelmatig gebruik, raden wij de Lenovo Ideapad Flex 5 aan, met een 13.3-inch touch-scherm is deze wat kleiner dan de S330, echter is de processor een stuk krachtiger. De Flex 5 functioneert ook als Tablet en is makkelijk onderweg te gebruiken. De batterij gaat ongeveer 9 uur mee op een volle lading en de Flex 5 heeft geen directe HDMI-aansluiting, wel heeft dit model USB-C poorten waarmee (sommige) externe schermen aangesloten kunnen worden.

Zwaarder gebruik

Voor zwaarder gebruik, raden wij de HP Chromebook X360-14B aan, met een 14 inch touch-scherm is deze groter dan de Flex 5, met een nog krachtigere processor. Net als de Flex 5, functioneert de HP X360 ook als tablet is deze makkelijk onderweg te gebruiken. De batterij gaat ongeveer 10.5 uur meer op een volle lading, de X360 heeft geen directe HDMI-aansluiting.

Beste Chromebook voor mediagebruik

Voor een krachtige Chromebook, met een 15.6 inch HD touchscreen en HDMI-aansluiting is de Asus Chromebook Flip de beste optie. Met een Ryzen 3 CPU kun je hiermee de komende jaren vooruit. Deze Chromebook is in mei 2021 uitgekomen en dus relatief nieuw. Daarnaast zit er een Harman/Kardon geluidssysteem in, waarmee je verzekerd bent van een goede media-ervaring.

Wij ontvangen geen commissie of andere compensatie voor bovenstaand artikel of gebruikte links. Alle informatie is puur voor informatieve doeleinden, zonder commercieel oogmerk.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.